Du kan samle dine pensioner i Pædagogernes Pension

Flyt din arbejdsmarkedspension
Har du haft et tidligere job med overenskomst og pensionsopsparing, kan du flytte denne opsparing over til din nuværende PBU-opsparing.

 

Flyt din private opsparing
Har du en privat opsparing i en bank, kan du flytte denne opsparing til en PBU Ekstra, som er din egen supplerende pensionsopsparing.

Mere pension for pengene

Der kan være mange fordele ved at overføre din opsparing fra din tidligere pensionsordning til Pædagogernes Pension. Og har du en privat opsparing i en bank? Så kan du også med fordel flytte den til PBU Ekstra.

Du har muligvis pension stående i et andet pensionsselskab end Pædagogernes Pension. Det har du, hvis du fx tidligere har arbejdet som pædagogmedhjælper eller lærervikar. Det er en rigtig god idé at flytte disse penge til Pædagogernes Pension - af flere grunde:

Når vi investerer din opsparing, får du det direkte afkast af investeringerne
Det er vores erfaring, at det over tid giver mere pension for pengene. Renten har fx i gennemsnit været på 5,2 % pr. år i perioden 2019-2022 for medlemmer under 46 år.

Vores administrationsomkostninger er i bund
Det samlede årlige beløb til administrationsomkostninger er i 2023 på 528 kr. Ved at overføre din opsparing betaler du kun administrationsgebyr ét sted. 

Undgå at være dobbeltforsikret
Har du to ordninger, har du sandsynligvis også to sæt forsikringer ved sygdom og død - og du betaler for dem begge. Det undgår du ved at flytte det hele til Pædagogernes Pension. Du betaler 600 kr. pr. måned (i 2023) for dine forsikringer i Pædagogernes Pension.

Du kan stole på dine forsikringer ved sygdom og død
I Pædagogernes Pension afhænger størrelsen af dine forsikringer ikke af, hvor meget du indbetaler. Så uanset om din løn er stabil gennem dit arbejdsliv eller i perioder er højere eller lavere, så ved du, hvad du har i Pædagogernes Pension. Sådan er det langt fra alle steder.

Det betyder også, at hvis du overfører en opsparing fra din tidligere ansættelse, vil de ekstra penge udelukkende gå til din alderspension.

PBU Ekstra - en attraktiv ekstra opsparing

PBU Ekstra er med garanti billigere end din bank. Du betaler nemlig 0 kr. i oprettelse og 0 kr. i ekstra administration.

 

Mange pædagoger sparer ikke nok op til pension. Hvis du har det økonomiske råderum, er det derfor en rigtig god idé selv at spare mere op til pension. Med PBU Ekstra går alle dine indbetalinger ubeskåret til din opsparing til pension - og pengene trækker samme gode rente som din PBU-pension.

 


Flyt din bankopsparing

Hvis du har en privat pensionsopsparing i en bank, kan vi godt love dig, at du betaler mindre for den i PBU Ekstra. Ring til os på 70 11 20 11 og hør mere. 

Læs mere om ekstra opsparing

Fordele med PBU Ekstra
  • Hele din indbetaling går direkte ind på din opsparing
  • Renten svarer til det direkte afkast af investeringerne
  • 5,2 % i årlig gennemsnitlig rente i perioden 2019-2022 for medlemmer under 46 år

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere pbu.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Oplever du problemer med vores hjemmeside, er du altid velkommen til at ringe til os på 70 11 20 11.